Till Norrmejerier startsida
Musselgryta med grädde, persilja och vitlök

Musselgryta med grädde, persilja och vitlök

Mängd: 4 portioner

3,5/5
(25 röster)

Ingredienser

  • 1 kg blåmusslor
  • 2 schalottenlökar
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 msk Norrmejerier Smör
  • 2 dl vitt torrt matlagningsvin
  • 2 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • 1 dl finhackad bladpersilja

Gör så här

Skrapa musslorna under rinnande kallt vatten. Släng musslor som inte stängs när du knackar på dem. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs lök och vitlök i lite smör tills de är mjuka och glansiga. Häll på vinet och låt puttra. Häll på grädden och låt koka upp. Lägg i musslorna och lägg på locket. Låt koka ca 3 minuter tills musslorna har öppnat sig. Strö över persiljan. Servera musslorna rykande heta, gärna med ett gott bröd.

Andra gillade även:

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.