Till Norrmejerier startsida
Olivfyllda matmuffins

Olivfyllda matmuffins

Smakar nästan som små pizzor och är goda till fredagsmyset.

Mängd: ca 8 stora muffins

4/5
(8 röster)

Ingredienser

  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl grahamsmjöl
  • ½ tsk salt
  • 2 tsk bakpulver
  • 75 g Svensk Norrmejerier Smör
  • 2 ägg
  • 2 dl crème fraiche Tomat &
  • Basilika
  • 1 dl soltorkade tomater, hackade
  • 1 dl svarta oliver, hackade
  • ½ zucchini

Gör så här

Sätt ugnen på 200°. Smörj en muffinsplåt eller använd stora pappersformar. Blanda mjöl, salt och bakpulver i en bunke. Smält smöret.

Vispa ihop ägg och crème fraiche. Tillsätt smör, tomater och oliver. Skär zucchinin i tärningsstora bitar och vänd runt i mjölblandningen. Blanda ihop mjölblandningen med äggsmeten och fyll muffinsformarna.

Grädda tills de fått fin färg ca 20 min.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.