Till Norrmejerier startsida
Ostbollar

Ostbollar

Recept från Olle Wästberg(generaldirektör på Svenska Institutet tidigare Sverigess generalkonsul i New York). Ur boken "Ostriket" av Mats Nilsson.

Mängd: 40–50 st

4/5
(26 röster)

Ingredienser

  • 100 g riven Västerbottensost®
  • 100 g smulad getost
  • 100 g ricotta
  • salt och peppar

Förslag till garnering:

  • – Rostade sesamfrön och chili
  • – rostade pinje- och pistaschnötter och rostad peppar
  • – kryddkrasse

Gör så här

Blanda allt i en stor bunke. Använd gärna elvisp eller matberedare. Smaka av med salt och peppar. Låt stå kallt 30 minuter. Tag ut och rulla ostbollar i önskad storlek. Vänd ostbollarna i någon av de föreslagna garneringarna eller något annat du gillar.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.