Till Norrmejerier startsida
Ostgratinerade crêpes med spenat och kassler

Ostgratinerade crêpes med spenat och kassler

Mängd: 4 portioner

4/5
(16 röster)

Ingredienser

  • 8 färdiga pannkakor
  • 250 g bladspenat
  • 4 skivor kassler
  • 2 dl Vispgrädde
  • 1/2 msk vetemjöl
  • 3 dl riven Västerbottensost®
  • 2 dl Gräddfil
  • Salt och malen svartpeppar

Gör så här

Sätt ugnen på 225°. Skär bladspenaten grovt. Skär kasslern i små tärningar. Koka upp grädden. Rör ut vetemjölet i lite kallt vatten och vispa ner i den heta grädden. Tillsätt spenat och kassler. Salta och peppra. Fyll pannkakorna och rulla ihop dem. Lägg dem i en smord ugnsfast form. Strö över osten och gratinera i ugn i ca 15 minuter eller tills de fått fin färg. Servera crêpen med en klick gräddfil och gärna en grönsallad med tomater och krasse.

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.