Till Norrmejerier startsida

Ingredienser

  • 1/2 röd paprika
  • 1/2 gul lök
  • 40 g färsk fänkål
  • 2 + 2 msk Norrmejerier Smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 dl fiskbuljong
  • 2 dl Norrmejerier Mjölk
  • 1 tsk paprikapulver
  • salt och peppar

Gör så här

Skär grönsakerna i små tärningar och fräs i smör. Tillsätt 1 dl av buljongen och låt koka 2-3 min under lock. Kör allt i en mixer. Smält smöret i en kastrull. Strö över mjöl och rör om. Späd med resten av buljongen och mjölken. Låt koka på svag värme ca 5 min. Tillsätt grönsaksblandningen och värm upp. Smaksätt med paprikapulver, salt och peppar. Servera till kokt eller ugnsbakat fisk.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.