Till Norrmejerier startsida
Pot au feu - buljongkokt fläskfilé med grönsaker och fetaostklick

Pot au feu - buljongkokt fläskfilé med grönsaker och fetaostklick

Mängd: 4 portioner

4/5
(2 röster)

Ingredienser

  • 800 g fläskfilé
  • 50 g fetaost
  • 2 dl Norrmejerier crème fraiche
  • salt och vitpeppar
  • 1 kg blandade rotfrukter (som potatis, kålrot, morot, rotselleri)
  • 2 kronärtskockor
  • 1 msk pressad citron
  • 1 tsk salt
  • 2 liter hönsbuljong (eller grönsaksbuljong)
  • 2-3 vitlöksklyftor
  • 2-3 gula eller röda lökar
  • 2 rödbetor en bit vitkål eller savoykål
  • persilja

Gör så här

Mixa fetaost med crème fraiche. Krydda med salt och peppar. Låt stå kallt till servering. Ansa alla grönsaker och skär dem i mindre bitar. Dela skockorna i klyftor, gnid snittytorna med citron och koka dem i saltat vatten, cirka 10 minuter. Koka upp buljongen och lägg i alla rotfrukter samt vitlök, vitkål och lök. Låt detta koka i 10 minuter och lägg sedan i skockorna. Koka rödbetorna ca 20 minuter separat eftersom de färgar kokvattnet. Skär bort eventuella senor och fett på fläskfilén. Lägg ned den bland grönsakerna och låt sjuda i cirka 15 minuter. Skär ett litet snitt och kontrollera köttets färg. Det är färdigt när köttet är ljusrosa. Tag upp köttet och skär det i tunna, fina skivor. Fördela kött, grönsaker och buljong i djupa skålar. Lägg en klick fetaost i varje och toppa med persilja.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.