Till Norrmejerier startsida
Potatisplättar med rökt lax och rom

Potatisplättar med rökt lax och rom

Mängd: 4 portioner

4/5
(21 röster)

Ingredienser

  • 4 potatisar
  • 2 ägg
  • 1 dl vatten
  • 2 msk Norrmejerier Smör
  • 8 skivor rökt lax
  • 8 msk forellrom eller röd kaviar
  • 2 dl crème fraiche Vitlök
  • 1 liten finhackad rödlök
  • ½ dl finhackad gräslök
  • salt och nymalen peppar

Gör så här

Skala och riv potatisen på den grova sidan av rivjärnet. Vispa ihop ägg och vatten och blanda i potatisen. Salta och peppra. Gör 4 stora plättar och stek i smör. Stek på båda sidor tills de har fått fin färg och potatisen är mjuk. Servera potatisplättarna med rökt lax, rom och crème fraiche. Garnera med rödlök och gräslök.







Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.