Till Norrmejerier startsida
Potatisvåfflor med trattkantarellröra

Potatisvåfflor med trattkantarellröra

Härligt matiga våfflor gjorda med potatis i smeten! Servera med smarrig trattkantarellröra och toppa med persilja.

Mängd: 4 portioner

5/5
(1 röster)

Ingredienser

Våfflor:

  • 2 dl vetemjöl
  • 5 dl Norrmejerier mjölken
  • 1 ägg
  • 1 tsk salt
  • 1 kilo potatis
  • 25 g smält Norrmejerier smör

Trattkantarellröra:

  • 1 liter trattkantareller
  • 2 msk smör
  • 2 dl Norrmejerier Crème Fraichen
  • 1 dl Norrmejerier Riven Präst®
  • Timjan
  • salt och peppar

Till dekoration: persilja

Gör så här

Våfflor:
Vispa mjölet med hälften av mjölken till en klimpfri smet. Tillsätt resterande mjölk, ägg och salt. Riv potatisarna och vänd ner i smeten.
Hetta upp våffeljärnet och pensla med smält smör. Grädda våfflorna gyllene. Pensla järnet mellan laggarna.

Trattkantarellröra:
Stek kantareller i smör tills de fått fin färg och eventuell vätska kokat bort. Häll i crème fraichen och låt puttra ytterligare en liten stund, smaka av med salt, peppar och lite timjan. Lägg svampröran på våfflan och strö över riven ost.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.