Till Norrmejerier startsida
Quinoasallad med ingefärsbakade morötter och kycklingfilé

Quinoasallad med ingefärsbakade morötter och kycklingfilé

Mängd: 4 portioner

2,5/5
(5 röster)

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer, gärna med skinn
  • 2 msk Norrmejerier Smör
  • 8 morötter
  • 4 cm ingefära
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk solrosolja
  • finrivet skal och saft av 1 apelsin
  • 4 portioner röd quinoa
  • 1 buljongtärning
  • 2 dl crème fraiche Orientalisk
  • Curry
  • 2 nävar ruccola
  • 4 apelsinklyftor

Gör så här

Sätt ugnen på 225°. Stek kycklingfiléerna i lite smör så att de får fin färg. Skala morötter, ingefära och vitlök. Slanta morötterna och riv ingefära och vitlök på den fina sidan av rivjärnet. Lägg i en ugnsfast form och ringla över lite olja. Salta och peppra. Baka morötterna i ugn ca 20 min eller tills de är mjuka. Ta ut dem från ugnen och pressa över saften från 1 apelsin samt blanda ner det finrivna skalet. Sänk ugnsvärmen till 175°. Sätt in kycklingfiléerna i ugnen ca 10-15 min tills de är genomstekta.
Skölj quinoan ordentligt och koka den med buljongtärning enligt anvisning på förpackningen.
Blanda quinoa, morötter och ruccola. Skär upp kycklingen och lägg ovanpå salladen. Servera med crème fraiche. Garnera med apelsinklyftor.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.