Till Norrmejerier startsida
Risotto med kräftstjärtar

Risotto med kräftstjärtar

Mängd: 4 portioner

3/5
(6 röster)

Ingredienser

  • 2 morötter
  • 1 hel fänkål
  • Norrmejerier Smör till stekning
  • 2 dl arborioris
  • 2 finhackade schalottenlökar
  • 2 dl torrt vitt vin
  • 5-6 dl varm hönsbuljong
  • 4 dl riven Västerbottensost®
  • 400 g kräftstjärtar
  • 1 dl skuren basilika

Gör så här

Skala och slanta morötterna. Ansa och dela fänkålen på längden, skär varje halva i 6 klyftor. Smält smör i en stor kastrull och stek ris, lök, morötter och fänkål på låg värme tills löken mjuknat. Tillsätt vin och 1 dl buljong. Låt koka in och tillsätt sedan resten av buljongen lite i taget tills riset är genomkokt men fortfarande har spänst kvar. Vänd ner ost, kräftstjärtar och basilika. Toppa gärna med lite nymalen peppar och hyvlad ost.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.