Till Norrmejerier startsida
Chilimarinerad kyckling- och quinoasallad med yoghurtsås

Chilimarinerad kyckling- och quinoasallad med yoghurtsås

Mängd: 4 portioner

5/5
(1 röster)

Ingredienser

  • 2 röda paprikor
  • 4 majskycklingbröst eller kycklingfilé
  • 2 tsk rökt chilipulver eller vanligt chilipulver
  • 100 g riven Västerbottensost®
  • 2 dl okokt röd quinoa
  • 1 tärning hönsbuljong
  • 1 dl + 2 msk hackad persilja
  • salt och peppar

sås:

  • 2 dl Norrmejeriers Matyoghurt
  • 2 tsk rökt chilipulver eller vanligt chilipulver
  • 1 pressad vitlöksklyfta

Gör så här

Sätt ugnen på 250°. Lägg paprikorna i en ugnsfast form och rosta dem i ca 20 min. Skalet ska vara nästan helt svart.
Låt dem svalna. Skala, dela på mitten och kärna ur. Sänk ugnsvärmen till 180°. Skär ett snitt i den tjockare delen av kycklingbrösten. Krydda med chili. Fyll med paprika, ost och 1 dl persilja. Rulla ihop kycklingen i fyra foliepaket. Stek i ugnen ca 15 min eller tills innertemperaturen är 70°. Ta ut och låt vila 10 min. Koka quinoa enligt anvisning men tillsätt hönsbuljongen i kokvattnet. Blanda quinoa med finhackad persilja. Salta och peppra. Blanda ihop ingredienserna till såsen. Skär kycklingen i skivor och servera med quinoa och chiliyoghurt. Toppa gärna med lite extra smulad Västerbottensost.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.