Till Norrmejerier startsida
Rostad sötpotatis med fetaost

Rostad sötpotatis med fetaost

De söta, vackert röda potatisarna är väl värda att leta reda på, för godare fredags-snacks finns knappast.

Mängd: 4 portioner

4,5/5
(18 röster)

Ingredienser

  • 4 sötpotatisar
  • 2 dl Crème Fraiche Fetaost-Soltorkade tomater
  • olja
  • salt och peppar
  • Ev. extra fetaost, ca 100g

Gör så här

Sätt ugnen på 200°. Mosa ihop ost och crème fraiche och ställ kallt. Dela potatisen i 6 avlånga klyftor. Pensla snittytan med olja och lägg potatisen i en långpanna med skalet nedåt. Baka klyftorna i 30 min eller tills de är mjuka. Krydda med flingsalt och nymald svartpeppar. Dippa potatisklyftorna i fetaoströran.

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.