Till Norrmejerier startsida
Indisk potatis- och linsgryta

Indisk potatis- och linsgryta

Mängd: 4 portioner

4/5
(93 röster)

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 kg mjölig potatis
  • 2 dl gröna linser
  • en klick Norrmejerier Smör
  • 1 msk curry
  • 1 liter grönsaksbuljong
  • 2 dl crème fraiche Vitlök
  • salt och peppar
  • persilja

Gör så här

Finhacka lök och vitlök. Skala och skär potatisen i stora tärningar. Fräs allt tillsammans med linser i en rejäl kastrull i lite smör. Rör ned curry och häll på buljong. Koka alltsammans på svag värme i 15-20 minuter eller tills linserna är mjuka och potatisen lite mosig. Smaka av med salt och peppar. Toppa med en klick kall crème fraiche och garnera med persilja.