Till Norrmejerier startsida

Ingredienser

  • 800 g lammkött t ex bog eller lägg
  • 3 msk Norrmejerier Smör
  • 2 gula lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 burkar hela tomater
  • 1 tärning köttbuljong
  • 3 dl vatten
  • 2 lagerblad
  • 1 tsk torkad rosmarin
  • 1 burk vita små bönor
  • salt och nymalen peppar
  • 2 dl crème fraiche Vitlök
  • salt och peppar

Gör så här

Skär köttet i tärningar. Bryn det i hälften av smöret tills det får fin färg. Salta och peppra. Hacka löken. Skiva vitlöken tunt. Stek lök och vitlök i lite smör i en tjockbottnad gryta tills den är mjuk. Lägg i köttet. Tillsätt tomater, buljong, lagerblad och rosmarin. Koka sakta under lock tills köttet är mört, ca 1½ timme. Smaka av med salt och peppar. Skölj bönorna i kallt vatten. Tillsätt bönorna i grytan och låt allt bli genomvarmt. Servera med crème fraiche och gärna ett gott bröd.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.