Till Norrmejerier startsida

Ingredienser

  • 800 g lammkött t ex bog eller lägg
  • 3 msk Norrmejerier Smör
  • 2 gula lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 burkar hela tomater
  • 1 tärning köttbuljong
  • 3 dl vatten
  • 2 lagerblad
  • 1 tsk torkad rosmarin
  • 1 burk vita små bönor
  • salt och nymalen peppar
  • 2 dl crème fraiche Vitlök
  • salt och peppar

Gör så här

Skär köttet i tärningar. Bryn det i hälften av smöret tills det får fin färg. Salta och peppra. Hacka löken. Skiva vitlöken tunt. Stek lök och vitlök i lite smör i en tjockbottnad gryta tills den är mjuk. Lägg i köttet. Tillsätt tomater, buljong, lagerblad och rosmarin. Koka sakta under lock tills köttet är mört, ca 1½ timme. Smaka av med salt och peppar. Skölj bönorna i kallt vatten. Tillsätt bönorna i grytan och låt allt bli genomvarmt. Servera med crème fraiche och gärna ett gott bröd.