Till Norrmejerier startsida
Rostad strömming med primörsallad

Rostad strömming med primörsallad

Mängd: 4 portioner

4,5/5
(1 röster)

Ingredienser

  • 500 g strömming
  • 1 knippe sparris
  • 1 knippe morötter
  • 12 färskpotatisar
  • 1 påse jungfrusallad eller mix-sallad
  • 1 citron
  • 1 msk honung, flytande
  • 100 g hyvlad Västerbottensost®
  • 1 msk rapsolja
  • 2 msk smält Norrmejerier Smör
  • 1 msk rapsolja
  • salt
  • 1 tsk kryddpeppar
  • 1 kruka dill
  • 1 dl Norrmejerier Gräddfil

Gör så här

Skala sparris och morötter och koka
dem i lättsaltat vatten. Sparris i ca 4
min och morötter i ca 6 min. Borsta
potatisen och koka den i lättsaltat vatten.
Blanda potatis, sparris, morötter
och vänd ner salladen. Riv citronskal
över och ringla i honungen. Lägg till
några skivor ost, samt ringla över lite
olja och salta. Lägg upp salladen på ett
fat och garnera med lite dill och det
sista av osten.
Sätt ugnen på 200°. Dela strömmingen
och lägg dem på en plåt. Salta
och kryddpeppra. Ringla smält smör
och rapsoljan över. Stek strömmingen i
ugnen ca 4-5 min.
Ta ut strömmingen och lägg dem på
fatet. Klicka ut gräddfilen.
Strömmingen smakar bäst när den är
ljummen men fungerar även att servera
kall.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.