Till Norrmejerier startsida
Smördegspiroger med lax- och svampfyllning

Smördegspiroger med lax- och svampfyllning

Mängd: 8 piroger

3,5/5
(14 röster)

Ingredienser

  • 4 ark fryst smördeg
  • 1 finhackad gul lök
  • 1 msk Norrmejerier Smör
  • 1 liter blandad svamp
  • 2 dl crème fraiche Champinjon-Kantarell
  • 200 g kallrökt lax i kuber
  • 1 uppvispat ägg till pensling

Gör så här

Sätt ugnen på 225°. Stek löken i smör i en stekpanna. Tillsätt svampen och stek ytterligare en stund. Blanda svamp med crème fraiche och lax.
Kavla ut smördegen tunt och dela i 8 delar. Lägg en klick fyllning på varje platta.
Vik ihop till piroger och pensla med ägg. Grädda i mitten av ugnen ca 15 min eller tills de får fin färg.