Till Norrmejerier startsida

Ingredienser

  • 500-600 g fiskfilé, t ex torsk eller sej
  • 1 tsk salt
  • 2 dl Norrmejerier crème fraiche
  • 1 burk salladskrabba, 175 g
  • 2 tsk vetemjöl
  • 1 msk chilisås
  • 1/2 krm cayennepeppar
  • 2 krm chilipulver

Gör så här

Färska fiskfiléer skärs i bitar eller det något tinade fiskblocket skärs i 2 cm tjocka skivor. Lägg fisken i en smörd ugnssäker form och salta den. Blanda crème fraiche, krabba och mjöl. Smaksätt med chilisås och kryddor. Fördela blandningen över fisken. Tillaga i ugn vid 200°, ca 30 min. Servera med kokt potatis och sallad.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.