Till Norrmejerier startsida
Snöbollar med kokossnö

Snöbollar med kokossnö

Snöbollarna måste förberedas i god tid. De innehåller glass och sorbet och är täckta med härlig vispgrädde.

Mängd: 4 portioner

4/5
(23 röster)

Ingredienser

  • 1 paket vaniljglass
  • 1 paket sorbet, valfri smak
  • 3 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • kokos eller vit choklad

Gör så här

Dela ett paket vaniljglass och ett paket sorbet i fyra delar. Tag en bit vaniljglass och en bit sorbet och forma snabbt en "snöboll" av detta med vattensköljda händer. Arbeta snabbt och lägg dem direkt på tallrik i frysen. Du kan blanda olika sorters glass och sorbet och på så sätt göra olika smaker på dina snöbollar. När snöbollarna är välfrysta igen så doppar du dem i lättvispad grädde. Ställ in dem i frysen direkt. Fryst grädde blir riktigt hård och det går därför enkelt att stapla vackra snölyktor av de frysta snöbollarna. Bred ut ett lager kokos eller riven vit choklad på fatet så står bollarna stadigare. Strössla med kokos eller riven vit choklad över alltsammans.

Andra gillade även:

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.