Till Norrmejerier startsida
Spännande paj med fetaost, oliver och ruccola

Spännande paj med fetaost, oliver och ruccola

Mängd: 1 stor eller 4 små portionspajer

3,5/5
(117 röster)

Ingredienser

Pajdeg:

  • 3 1/4 dl vetemjöl
  • 115 g Norrmejerier Smör
  • 1/2 tsk salt
  • 2 msk Norrmejerier crème fraiche

Fyllning:

  • 100 g fetaost
  • 4–6 cocktailtomater (delade)
  • 10–12 svarta oliver
  • (urkärnade)
  • färsk ruccolasallad
  • (en näve)
  • salt
  • peppar
  • 1 tsk torkad eller
  • 1 msk färsk timjan
  • 2 dl Norrmejerier Mellangrädde
  • 2–3 ägg (beroende på storlek)

Gör så här

Nyp ihop pajdegen eller kör den i matberedare. Tumma ut den i en pajform.
Ställ kallt en stund före gräddning.
Värm ugnen till 200°. Fördela fyllningen. Krydda med salt, nymald svartpeppar och timjan. Vispa ihop ägg och grädde och slå det över pajen. Grädda i 20–30 minuter. Servera med rökt skinka eller en grönsallad

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.