Till Norrmejerier startsida

Ingredienser

  • 500 g oxfilé
  • 1,5 msk vetemjöl
  • 5 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • 2 paprikor, gärna olika färger
  • 1½ msk kalvfond
  • 250 g färskost med vitlökssmak
  • smör till stekning
  • salt och vitpeppar

till servering:

  • pasta, t ex papardelle
  • sallad
  • ev parmesanost

Gör så här

Sätt på pastavatten. Putsa och skär filén i mindre bitar. Strimla paprikorna. Fräs oxfilén i smör en kort stund, strö över mjölet och rör om så att ev mjölklumpar försvinner. Koka pastan enligt anvisning på paketet. Häll grädden över oxfilébitarna. Tillsätt paprika, fond och färskost och låt koka ihop några minuter till en krämig pastasås, smaka av med vitpeppar och salt.
Servera med den nykokta pastan och en sallad.

Tips:

Tips! Hyvla gärna stora flagor parmesan över pastan vid serveringen.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.