Till Norrmejerier startsida
Stingpinnar med Chutneysås

Stingpinnar med Chutneysås

Mängd: 4 portioner

4/5
(5 röster)

Ingredienser

  • 400 g köttfärs
  • 1 dl chilisås
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 2 msk hackad färsk persilja
  • 100 g riven ost
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar

Sås:

  • 2 salladslökar eller 1/2 liten purjolök
  • 2 dl Norrmejerier Gräddfil
  • 1 dl mango chutney
  • 1 tsk riven färsk ingefära
  • salt och peppar

Gör så här

Börja med såsen:
Finstrimla salladslöken, blanda lök, gräddfil, mango chutney och ingefära. Smaksätt med salt och peppar. Låt stå kallt och mogna.
Blanda färs, chilisås, vitlök, basilika, ost, och peppar. Forma färsen till ovala bullar och trä upp dem på spett.
Grilla ca 8 min, vänd spetten ofta under tiden.
Servera med sås, sallad och bröd.