Till Norrmejerier startsida
Stingpinnar med Chutneysås

Stingpinnar med Chutneysås

Mängd: 4 portioner

4/5
(9 röster)

Ingredienser

  • 400 g köttfärs
  • 1 dl chilisås
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 2 msk hackad färsk persilja
  • 100 g riven ost
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar

Sås:

  • 2 salladslökar eller 1/2 liten purjolök
  • 2 dl Norrmejerier Gräddfil
  • 1 dl mango chutney
  • 1 tsk riven färsk ingefära
  • salt och peppar

Gör så här

Börja med såsen:
Finstrimla salladslöken, blanda lök, gräddfil, mango chutney och ingefära. Smaksätt med salt och peppar. Låt stå kallt och mogna.
Blanda färs, chilisås, vitlök, basilika, ost, och peppar. Forma färsen till ovala bullar och trä upp dem på spett.
Grilla ca 8 min, vänd spetten ofta under tiden.
Servera med sås, sallad och bröd.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.