Till Norrmejerier startsida
Svampsoppa med rostade hasselnötter

Svampsoppa med rostade hasselnötter

Goda vardagssoppor är inte dyra

Mängd: 4 portioner

4,5/5
(8 röster)

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 200 g champinjoner eller shiitake-svamp
  • en klick Norrmejerier Smör
  • 1 liter grönsaksbuljong (eller svampbuljong om du hittar)
  • 2 1/2 dl Norrmejerier Mellangrädde
  • 50 g hasselnötter eller mandel
  • salt och peppar

till servering: färsk bladspenat

Gör så här

Skala och finhacka lök, vitlök och svamp. Fräs alltsammans i en kastrull tillsammans med en klick smör. Häll på buljong och grädde och låt alltsammans puttra på svag värme i 20 minuter. Rosta under tiden nötterna i en torr stekpanna. Mixa hälften av nötterna i soppan med stavmixer direkt ned i kastrullen. Smaka av soppan med salt och peppar. Häll upp och servera med bladspenat och resten av nötterna.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.