Till Norrmejerier startsida

Ingredienser

  • 200 g kantareller (färska eller konserverade)
  • 1 msk Norrmejerier Smör
  • 5 dl Norrmejerier Mjölk
  • 2 msk färskost
  • 3 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • 3 msk kycklingfond
  • 1,5 tsk Sambal Oelek (kan uteslutas)
  • salt

till dekoration: färsk krasse, paprikaskivor

Gör så här

Dela kantarellerna i mindre bitar och fräs dem i smöret till gyllenbrun färg. Tillsätt övriga ingredienser och koka soppan på svag värme i 20 minuter. Smaka av med salt.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.