Till Norrmejerier startsida
Svartvinbärsparfait

Svartvinbärsparfait

Mängd: 4-6 portioner

4/5
(68 röster)

Ingredienser

  • ½ liter frysta svarta vinbär
  • 1¼ dl strösocker
  • 4 äggulor
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3 dl Norrmejerier Vispgrädde

Gör så här

Rör vinbär och ¼ dl socker med en träslev så att sockret löser sig och bären mosas något. Sila av så att du får ca 4 msk bärsås.
Vispa äggulor, resterande socker och vaniljsocker vitt och pösigt. Vispa grädden lätt. Blanda äggsmet, grädde och rårörda vinbär. Klä portionsformar med plastfolie. Fyll smeten i formarna och ställ i frysen ca 4 tim. Stjälp upp parfaiten på tallrikar och servera med lite bärsås. Garnera gärna med några bär och citronmeliss. Servera med citronkakor.

Andra gillade även:

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.