Till Norrmejerier startsida
Tagliatelle med lax och ingefära

Tagliatelle med lax och ingefära

Mängd: 4 portioner

3/5
(35 röster)

Ingredienser

  • 3 morötter
  • 200 g sockerärtor
  • 500 g tagliatelle
  • 500 g lax
  • ca 6 cm ingefära
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 dl Norrmejerier Matlagningsgrädde
  • 1 dl Norrmejerier Crème fraiche Mexikansk-Chili

till servering:

  • 1 knippe koriander
  • 1 lime i klyftor

Gör så här

Skala morötterna, skär dem i tunna strimlor. Skär sockerärtorna i strimlor. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.
Dela laxen i bitar. Skala ingefäran, skiva tunt och strimla den. Finhacka vitlöken. Stek laxen med ingefära och vitlök i smör tills den har fått fin färg och är genomstekt. Koka upp grädden. Låt koka i ett par minuter. Lägg i morötter och sockerärtor och låt sjuda 1 minut. Blanda ner crème fraichen. Blanda pastan med sås och grönsaker. Toppa med laxen. Servera med koriander och lime.

Andra gillade även:

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.