Till Norrmejerier startsida

Ingredienser

  • ca 600 g torsk- eller gösfilé
  • 2 msk Norrmejerier Smör
  • grovmalen svartpeppar

Lag:

  • 1 liter vatten 2 msk salt
  • 1 1/2 msk socker

Sås:

  • 2 dl Norrmejerier Gräddfil
  • 1 msk senap
  • 2 msk hackad ättiksgurka
  • 3 msk hackad persilja
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 2 hårdkokta ägg
  • salt, svartpeppar

Gör så här

Skär fisken i portionsbitar. Lägg dem i lagen, ca 30 min.
Blanda gräddfil, senap, gurka, persilja och vitlök. Skala och hacka äggen. Vänd ner i gräddfilsblandningen. Smaka av med salt och peppar. Ställ såsen kallt innan servering.
Ta upp fisken ur lagen och torka av den. Stek fiskbitarna i lite smör, ca 2-3 min per sida. Strö peppar över fisken.
Servera med sås och kokta, smörfrästa rödbetor samt pressad potatis.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.