Till Norrmejerier startsida
Trattkantarellsoppa med smördegstrianglar

Trattkantarellsoppa med smördegstrianglar

Mängd: 4 portionert

3/5
(11 röster)

Ingredienser

  • 1 liter färska trattkantareller eller 20 g torkade
  • eller 500 g champinjoner
  • 1 gul lök
  • 2 msk Norrmejerier Smör
  • 8 dl vatten
  • 2 tärningar grönsaksbuljong
  • 2 dl Norrmejerier Crème Fraiche Champinjon-Kantarell
  • 2½ msk Maizena majsstärkelse
  • salt och nymalen peppar
  • 2 frysta smördegsplattor
  • 2 msk bruna senapsfrön
  • 2 dl riven Västerbottenost®

Gör så här

Rensa svampen eller blötlägg den ca 30 minuter i varmt vatten om du använder torkad svamp. Hacka löken och fräs i smör i en kastrull. Lägg i svampen och fräs ytter-ligare en stund, tills vätskan från svampen har kokat bort. Tillsätt vatten och buljongtärningar och låt koka ca 15 min. Mixa och tillsätt crème fraiche. Låt soppan koka upp. Rör ut majstärkelsen i lite kallt vatten och vispa ner redningen i soppan. Låt den koka ytterligare några minuter.
Sätt ugnen på 225°. Låt smördegen tina något. Kavla ut den lite på mjölat bakbord. Skär i trianglar. Strö på senapsfrö och riven ost. Grädda i ca 10 min eller tills smördegstrianglarna fått fin färg. Servera tillsammans med soppan.