Till Norrmejerier startsida

Ingredienser

  • 3 dl vetemjöl
  • 8 dl Norrmejerier Mjölk
  • 4 ägg
  • 1/2 tsk salt
  • 50 g Norrmejerier Smör
  • 4 dl hjortron (helst färska men frysta går bra)
  • 1 dl strösocker
  • 3 dl Norrmejerier Vispgrädde

till dekoration:

  • 4 myntakvistar

Gör så här

Sätt ugnen på 225°. Vispa samman mjöl och mjölk till en jämn smet. Vispa ner äggen ett i taget. Tillsätt salt. Bryn smöret i en långpanna i ugnen. Häll i smeten och grädda mitt i ugnen i ca 25 minuter. Rör hjortronen med sockret tills det smält. Vispa grädden lätt. Servera ugnspannkakan med hjortronmylta och lättvispad grädde. Dekorera eventuellt med en kvist mynta.