Till Norrmejerier startsida
Vanilj- och kanelparfait med äppelsås

Vanilj- och kanelparfait med äppelsås

Mängd: ca 8 portioner

4/5
(7 röster)

Ingredienser

  • 4 äggulor
  • 1 1/2 dl florsocker
  • 1 vaniljstång
  • 4 dl Norrmejerier Mellangrädde
  • ca 1 tsk kanel
  • 2 dl vatten
  • 2 tsk potatismjöl
  • 2 dl konc. äppeljuice

Gör så här

Lägg äggulor och florsocker i en kastrull. Dela vaniljstången på längden. Skrapa ner vaniljkornen i kastrullen. Lägg i resten av vaniljstången. Ställ kastrullen i vattenbad och låt sjuda under kraftig vispning tills smeten blir tjock och pösig. Låt kallna. Ta upp vaniljstången. Vispa grädden och blanda i äggsmeten. Häll smeten i en avlång form och frys 4-5 timmar.
Koka upp vatten och potatismjöl under omrörning. Rör ner juicen när redningen svalnat. Servera parfaiten med äppelsåsen.

Andra gillade även:

Produkter i receptet:

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.