Till Norrmejerier startsida
Vaniljugnspannkaka med röda vinbär

Vaniljugnspannkaka med röda vinbär

Ugnspannkaka brukar gå åt. Den är god som efterrätt eller som mellanmål med ett glas iskall mjölk.

Mängd: 4 portioner

4/5
(17 röster)

Ingredienser

  • 3 dl vetemjöl
  • 8 dl Norrmejerier Mjölk
  • 4 ägg
  • ½ tsk salt
  • 50 g Norrmejerier Smör
  • 2 tsk vaniljsocker
  • ½ dl florsocker
  • 1 dl rensade röda vinbär

till servering:

  • vinbärsklasar
  • Norrmejerier Vispgrädde

Gör så här

Sätt ugnen på 225°. Vispa samman mjöl och mjölk till en slät smet. Vispa ner ett ägg i taget. Tillsätt salt, vanilj och florsocker. Smöra en ugnsfast form (gärna rund). Häll i smeten och strö över vinbär. Grädda mitt i ugnen 20-25 minuter, tills den fått fin färg och stannat. Servera ugnspannkakan med vinbärsklasar och lättvispad grädde.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.