Till Norrmejerier startsida
Varma fikon med vaniljvisp och rostad mandel

Varma fikon med vaniljvisp och rostad mandel

Mängd: 4 portioner

4/5
(40 röster)

Ingredienser

  • 4 färska fikon
  • en klick Norrmejerier Smör
  • 2 msk råsocker, strö
  • 2 msk flagad mandel
  • 2 1/2 dl Norrmejerier Vaniljvisp

Gör så här

Sätt ugnen på grill 250°. Rosta mandeln i torr stekpanna tills den får färg. Gör ett djupt kryss i varje fikon. Ställ dem i en smörd ugnssäker form. Strö över råsocker och gratinera i övre delen av ugnen i 5-7 minuter tills sockret smält något och de har fått lite färg. Vispa vaniljvispen lätt och klicka i varje fikon, strö över mandeln och servera genast.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.