Till Norrmejerier startsida

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • en klick Norrmejerier Smör
  • 4 dl rundkornigt ris
  • 2 kuvert saffran
  • 8-10 dl hönsbuljong
  • 1 grillad kyckling
  • 2 chorizo-korvar
  • 200 g gröna bönor
  • 1 röd paprika, skivad
  • 4 dl crème fraiche
  • Vitlök

Gör så här

Fräs lök och vitlök i smör i en stor stekpanna. Häll på ris och saffran och fräs alltsammans. Häll på buljongen i omgångar och låt det koka in i riset innan du häller på mer. Låt det puttra ca 15-20 minuter. Smaka av riset med salt och peppar. Fräs kyckling, korv och grönsaker ett par minuter och blanda ner i riset. Servera jambalayan med massor av lätt crème fraiche vitlök samt lite extra nymald svartpeppar.

Andra gillade även:

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.