Till Norrmejerier startsida
Ägg och räkor i god form

Ägg och räkor i god form

Denna lilla förrätt är en riktig höjdare

Mängd: 4 portioner

3/5
(18 röster)

Ingredienser

  • 1 påse färsk bladspenat
  • 500 g skalade räkor
  • salt och peppar
  • 4 ägg
  • 2 1/2 dl Norrmejerier Matlagningsgrädde
  • 4 msk riven ost

Gör så här

Sätt ugnen på 200°. Smörj fyra små ugnsfasta formar och lägg i bladspenat. Fyll på med räkor. Krydda med salt och peppar. Gör ett hål i mitten av räkorna och knäck ner ett ägg i varje form. Häll på grädde så det täcker. Toppa med riven ost. Grädda i ugn ca 15 minuter.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.