Till Norrmejerier startsida
Dragonkyckling med ljummen primörsallad

Dragonkyckling med ljummen primörsallad

Mängd: 4 portioner

4,5/5
(12 röster)

Ingredienser

  • 1 knippe rädisor
  • 1 knippe vårlök
  • 6 späda morötter
  • ½ kg liten färskpotatis
  • 2 msk blått vallmofrö
  • 2 dl crème fraiche Vitlök
  • 4 kycklingbröst med skinn eller kycklingfilé
  • 4 citronskivor
  • 4 dragonkvistar
  • en klick Norrmejerier Smör
  • salt och nymalen peppar

Gör så här

Ansa grönsakerna och skär dem i mindre bitar. Koka potatisen för sig tills den är klar. Koka grönsakerna i lättsaltat vatten ett par minuter tills de är mjuka men fortfarande spänstiga, häll av i durkslag. Blanda grönsaker och potatis med vallmofrö och crème fraiche. Smaka av med salt och peppar.
Sätt ugnen på 175°. Lyft på skinnet på kycklingen försiktigt och lägg in citron och dragon. Bryn kycklingen i en stekpanna med smör tills den får fin färg på båda sidor. Låt kycklingen steka klart i ugn i ca 12 minuter eller tills den är genomstekt.
Servera med primörsallad och gärna en grönsallad till.