Till Norrmejerier startsida

Annons

Ingredienser

  • 400 g fläskfilé
  • 2 paprikor, gärna olika färger
  • 12 cocktailtomater
  • salt och nymalen peppar
  • tandpetare

snabbearnaise:

  • 1 liten finhackad schalottenlök
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 1 msk finhackad dragon
  • 1 msk fransk senap
  • 2 dl Norrmejerier Crème Fraiche

Gör så här

Skär fläskfilén i bitar. Dela paprikan i bitar. Stek fläskfilén i smör i en stekpanna tills den fått fin färg. Salta och peppra. Trä köttet på tandpetare, varva med cocktailtomater och paprika. Värm spetten i 150° ugn, ca 10 min, strax innan servering.
Blanda schalottenlök, vitvinsvinäger, dragon och senap med crème fraiche. Servera såsen till spetten.

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.