Till Norrmejerier startsida
Fjärilspasta med kyckling och rostade hasselnötter

Fjärilspasta med kyckling och rostade hasselnötter

Mängd: 4 portioner

4/5
(18 röster)

Ingredienser

  • 500 g farfalle eller annan pasta
  • 1 dl hasselnötter
  • 400 g kycklingbröstfilé eller lårfilé
  • 100 g champinjoner
  • 1 finhackad gul lök
  • 2 msk Norrmejerier Smör
  • 2½ dl Norrmejerier Pastagrädde
  • ½ dl färsk timjan
  • salt och nymalen svartpeppar

Gör så här

Dela hasselnötterna och rosta dem i en torr stekpanna tills de får lite färg. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Dela kycklingen och champinjonerna i mindre bitar. Stek löken i lite smör tills den är mjuk och glansig. lägg i kyckling och champinjoner och stek tills det är genomstekt och fått lite färg. Salta och peppra. Häll på grädden och låt puttra någon minut. Häll av pastan i durkslag och blanda den med sås, nötter och timjan.