Till Norrmejerier startsida
Fläskkotletter med chèvrekokt savoykål, stekta äpplen och ugnsbakade tomater

Fläskkotletter med chèvrekokt savoykål, stekta äpplen och ugnsbakade tomater

Mängd: 4 portioner

4,5/5
(3 röster)

Ingredienser

  • 1 savoykål
  • 2 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • 100 g chèvre (getost)
  • 4 kvistar cocktailtomater
  • 2 röda äpplen
  • några droppar olivolja
  • 1 tsk strösocker
  • 2 kvistar rosmarin
  • 4 fläskkotletter
  • smör till stekning
  • salt och peppar

till servering:

  • potatis

Gör så här

Sätt ugnen på 225°. Skär savoykålen i bitar. Koka den i lättsaltat vatten ca 2 minuter och häll av i durkslag. Koka upp grädden och smula ner chèvren. Tillsätt savoykålen. Smaka av med salt och peppar. Dela tomaterna i halvor. Skär äpplen i skivor och lägg dem på en plåt på bakplåtspapper. Droppa över olivolja och strö på lite socker, salta och peppra. Baka äpplen och tomater i ugn ca 10 minuter.
Repa rosmarinen och gnid in i fläskkotletterna. Salta och peppra köttet.
Stek kotletterna i smör i en stekpanna tills de fått fin färg på båda sidor och är genomstekta. Servera fläskkotletterna med den stuvade savoykålen, rostade tomater och äpplen samt nykokt potatis.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.