Till Norrmejerier startsida

Ingredienser

  • 1 grön gurka
  • 100 g champinjoner
  • 1 msk Norrmejerier Smör
  • 1 krm salt
  • 1/2 krm svartpeppar
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 2 msk hackade soltorkade tomater i olja
  • 1 msk färsk hackad basilika eller 1 tsk torkad
  • 1/2 msk potatismjöl
  • 2 dl riven lagrad ost, t ex Norrmejerier Präst®
  • 2 dl Norrmejerier Gräddfil

Gör så här

Dela gurkan i halvor på längden. Gröp ur kärnorna. Lägg gurkorna i en ugnssäker form. Skiva champinjonerna och fräs dem i smör. Salta och peppra. Blanda svamp, vitlök, tomater, basilika, potatismjöl, ost och gräddfil. Fyll gurkan med blandningen. Gratinera i mitten av ugnen vid 225ºC ca 15 min.
Servera rökt kött eller korv till.

Tips:

Fylld zucchini eller squash: Dela dem på längden och gröp ur eventuella kärnor och lite av fruktköttet. I övrigt som ovan.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.