Till Norrmejerier startsida
Helstekt fläskfilé med persiljetäcke, slungad sparris och smakrik sås

Helstekt fläskfilé med persiljetäcke, slungad sparris och smakrik sås

Mängd: 4 portioner

3,5/5
(36 röster)

Ingredienser

  • 600 g fläskfilé
  • 1 dl finhackad bladpersilja
  • 1 kg liten färskpotatis
  • 1 knippe grön sparris
  • 1 ask (70 g) färsk bladspenat
  • 2 msk Norrmejerier Smör
  • 4 dl Norrmejerier crème fraiche Senap-Vitt vin-Schalottenlök

Gör så här

Sätt ugnen på 175°. Rulla fläskfilén i persilja, salta och peppra. Stek den i en stekpanna med smör tills den har fått fin färg runtom. Stek klart fläskfilén i ugn ca 10 min eller tills innertemperaturen är 70°. Låt fläskfilén vila under folie.
Koka färskpotatisen i saltat vatten tills den är mjuk. Skär den i mindre bitar. Skölj och skär av den träiga nedre delen av sparrisen. Dela sen sparrisen i mindre bitar. Skölj spenaten. Hetta upp smör i en stekpanna och stek sparrisen ett par minuter tills den börjar bli lite mjuk. Tillsätt potatisen och stek ytterligare tills de fått fin färg. Lägg i spenaten samt salta och peppra. Värm crème fraichen.
Skär upp fläskfilén i skivor och servera med de slungade grönsakerna och den varma crème fraiche-såsen.



En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.