Till Norrmejerier startsida

Ingredienser

  • 200 g kycklinglever
  • 150 g bacon
  • 1 medelstor gul lök
  • 5 ansjovisfiléer
  • 400 g nötfärs
  • 2 ägg
  • 2 msk potatismjöl
  • 1 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • 2 dl Norrmejerier Gräddfil
  • 1 tsk salt
  • 1/2 tsk grovmalen svartpeppar
  • 1 krm kryddpeppar
  • 1 tsk mejram

Gör så här

Sätt ugnen på 150º. Skär kycklinglevern i små bitar. Strimla bacon. Hacka löken.
Finfördela bacon och lök i en matberedare. Tillsätt de övriga ingredienserna utom kycklinglevern. Kör tills allt är väl blandat. Vänd ner kycklinglevern.
Bred ut smeten i en smörd avlång form, 1 1/2 liter. Täck formen med aluminiumfolie. Grädda i nedre delen av ugnen ca 1 1/2 tim. Låt patén kallna i formen.
Servera färsk eller inlagd gurka till.

Andra gillade även:

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.