Till Norrmejerier startsida

Ingredienser

  • 400 g färsk eller
  • fryst kycklinglever
  • 1 liten gul lök
  • 2 msk Norrmejerier Smör
  • 4 ansjovisfiléer
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 krm mejram
  • 2 msk portvin eller konjak
  • 1-1 ½ dl Norrmejerier Vispgrädde

Gör så här

Skär kycklinglevern i bitar. Finhacka löken. Stek levern i smör 3-5 min, den ska vara rosa inuti. Tillsätt löken mot slutet. Lägg lever, lök, ansjovisfiléer, kryddor och portvin i en matberedare. Kör en minut. Späd med grädde i en fin stråle medan maskinen går. Pastejen blir då fluffig som en mousse. Fyll en skål med pastej. Låt stå kallt ett par timmar innan serveringen. Håller sig ca 4 dagar.
Garnera gärna pastejen med inlagda gurkor och en färsk örtkrydda.

Andra gillade även:

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.