Till Norrmejerier startsida
Ingefärs- och kolasnittar

Ingefärs- och kolasnittar

Mängd: ca 40 snittar

4,5/5
(20 röster)

Ingredienser

  • 4 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1½ dl strösocker
  • 2 msk mörk sirap
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk malda pomeransskal
  • 1 tsk malen ingefära
  • 200 g Norrmejerier Smör
  • 2 msk apelsinjuice

Gör så här

Sätt ugnen på 175°. Blanda alla torra ingredienser i en matberedare. Tillsätt smöret i små kuber och kör ett par sekunder tills degen börjar bli smulig. Tillsätt sirap och lite apelsinjuice och arbeta snabbt ihop till en deg.
Dela degen i 4 delar. Rulla ut (med lite mjöl) till långa längder och lägg på plåtar med bakplåtspapper. Platta ut degen något. Grädda mitt i ugnen i ca 15 min.
Låt svalna något och skär i sneda bitar.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.