Till Norrmejerier startsida

Ingredienser

  • 100 g Norrmejerier Smör
  • 175 g mandelmassa
  • 2 ägg
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 förp flagad mandel

Mousse:

  • 4 blad gelatin
  • 2 ägg
  • 1 dl socker
  • 4 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • 2 dl jordgubbssylt
  • 1-1 1/2 liter jordgubbar

Gör så här

Sätt ugnen på 175º. Mixa smör och mandelmassa. Rör ner ett ägg i taget. Tillsätt mjölet. Smörj en form med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter. Fördela mandelflagorna i formen. Häll i smeten. Grädda i mitten av ugnen ca 25 min. Låt svalna.
Lägg gelatinbladen i kallt vatten, ca 5 min. Vispa ägg och socker poröst. Vispa grädden och vänd ner den i äggsmeten. Smaksätt med jordgubbssylt. Smält gelatinet på svag värme. Låt svalna något. Vänd ner det i smeten. Ställ halverade jordgubbar i rad längs kanten på formen. Häll i moussen. Låt stå kallt och stelna minst 4 tim, gärna över natten. Garnera tårtan med jordgubbar innan servering.


En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.