Till Norrmejerier startsida

Ingredienser

Mördeg:

  • 2 dl havregryn
  • 1 1/2 dl vetemjöl
  • 3 msk socker
  • 125 g Norrmejerier Smör
  • 1 äggula

Fyllning:

  • 100 g mandelmassa
  • 3 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • ev florsocker
  • ca 4 dl blåbär

Gör så här

Hacka samman havregryn, mjöl, socker och smör till en grynig massa. Tillsätt äggulan och arbeta ihop till en deg. Tryck ut degen i små portionsformar. Nagga botten med en gaffel. Ställ formarna kallt i 30 min. Sätt ugnen på 200º. Grädda formarna ca 15 min. Riv mandelmassan. Vispa grädden lätt och blanda ner mandelmassan. Smaksätt ev med florsocker. Fyll de kalla mördegsformarna med grädde och blåbär strax innan de ska serveras.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.