Till Norrmejerier startsida

Ingredienser

Pajdeg:

  • 125 g Norrmejerier Smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 3 msk vatten

Fyllning:

  • 4 äpplen
  • rivet skal av 1/2 citron
  • 1 tsk potatismjöl
  • 1 msk socker

Toscasmet:

  • 1 dl hasselnötskärnor
  • 1 dl socker
  • 50 g Norrmejerier Smör
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 msk Norrmejerier Mjölk

Gör så här

Sätt ugnen på 225°. Arbeta ihop ingredienserna till pajdegen. Tryck ut den i en pajform. Nagga med gaffel. Låt vila kallt ca 30 min. Förgrädda pajskalet 10 min. Skala och skär äpplena i tunna skivor.Lägg dessa och citronskalet i pajskalet. Blanda potatismjöl och socker och strö över äpplena. Grovhacka nötterna och lägg dem tillsammans med övriga ingredienser i en kastrull. Koka upp. Bred smeten över äpplena. Grädda i mitten av ugnen ca 15-20 min. Servera med grädde eller vaniljsås.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.