Till Norrmejerier startsida

Ingredienser

  • 1½ dl Norrmejerier Vispgrädde
  • 100 g Norrmejerier Smör
  • 300 g mörk choklad
  • 2 msk florsocker
  • ev 2 msk cointreau eller rom
  • finrivet skal av 1 tvättad apelsin
  • 1 dl kokos

Gör så här

Koka upp grädde och smör i en kastrull. Rör under tiden så att smöret smälter. Ta kastrullen från värmen. Bryt chokladen i bitar. Rör ner den i grädden så att den smälter. Tillsätt florsocker. Blanda eventuellt i likör och finrivet apelsinskal. Låt chokladsmeten stelna i kylen ca 1 tim.
Rosta kokos tills den får fin färg i en torr stekpanna. Forma tryffeln till runda kulor med ett kuljärn eller med en tesked. Låt dem stelna helt i kylen ca 1 tim.
Rulla tryffeln i rostad kokos. Förvara svalt.


En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.