Mängd: Beräknat för 10 personer på buffé
Skrubba eller skala potatisen. Hetta upp lite av oljan i en kastrull och rosta senapsfröna tills dom börjar poppa. Slå ned resterande olja och kryddor. Skrapa ur fröna ur chilin, finhacka och strö över potatisen. Lägg potatisen i ett bleck och vänd runt med olja och kryddor. Salta och rosta i 200° tills potatisen är mjuk. Blanchera grönkålen mycket kort och kyl ned i isvatten. Häll av vattnet, krama ur överflödig vätska ur kålen och grovhacka. Skala vitlök och schalottenlök tunt, fräs i olja och smör till löken får lite färg. Vänd ner grönkålen och låt den fräsa med en stund, krydda med salt och vitpeppar.
Lyft upp potatisen i ett serveringskärl, fördela grönkålen över potatisen och "strössla" över med tunt skivad Norrglimt. Om gästerna inte tar för sig direkt är det bättre att tärna osten. så att den inte smälter helt.