Till Norrmejerier startsida
Grillade kräftstjärtspett med wokade nudlar

Grillade kräftstjärtspett med wokade nudlar

Mängd: 4 portioner

4/5
(3 röster)

Ingredienser

  • 2 burkar skalade kräftstjärtar á ca 170 g
  • 1 röd färsk chili
  • saft av 1 lime
  • 4 msk neutral olja t ex solrosolja
  • 4 portioner äggnudlar
  • 1 broccoli
  • 1 orange paprika
  • 1 grön paprika
  • 1 knippe vårlök
  • 3 cm färsk ingefära
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 dl Norrmejerier crème fraiche
  • Orientalisk Curry
  • 1 lime
  • 1 kruka koriander
  • träspett

Gör så här

Kärna ur chilin och skär den i tunna skivor. Blanda limesaft med 2 msk olja och hälften av chilin. Häll av spadet från kräftstjärtarna och lägg dem i limemarinaden, ca 10 min. Spara marinaden och trä upp kräftstjärtarna på spett. Koka nudlarna, och skölj dem i kallt vatten, enligt anvisning på förpackningen. Dela broccolin i små buketter, skär paprika och vårlök i strimlor. Skala och riv ingefära och vitlök fint. Hetta upp 2 msk olja i en wok eller stekpanna. Fräs ingefära och vitlök. Lägg i grönsakerna, chilin och låt fräsa ett par minuter. Tillsätt nudlar, crème fraiche och marinaden från kräftstjärtarna, blanda runt och låt det bli varmt. Lägg spetten på en bit folie på grillen i någon minut. Servera nudlarna med kräftstjärtsspett. Dekorera med limeklyftor och koriander.