Till Norrmejerier startsida
Kycklingpaj med parmaskinka och soltorkade tomater

Kycklingpaj med parmaskinka och soltorkade tomater

Mängd: 6-8 portioner

3,5/5
(291 röster)

Ingredienser

Pajdeg:

  • 3 dl finmalet dinkelmjöl eller vetemjöl
  • 150 g kallt Norrmejerier Smör i kuber
  • 2 msk kallt vatten

Fyllning:

  • 1 liten grillad kyckling
  • 6 skivor parmaskinka
  • 8 soltorkade tomater
  • 2 dl crème fraiche
  • ½ dl Norrmejerier Mjölk 3 %
  • 3 ägg
  • 1 dl riven Västerbottensost®
  • 1 msk färsk hackad salvia
  • ½ tsk salt
  • nymalen peppar

Gör så här

Kör mjöl och smör i matberedaren. Häll i någon msk kallt vatten. Kör tills det precis bildar en boll. Låt degen vila i kyl minst 1 tim.

Sätt ugnen på 200°. Kavla ut pajdegen och klä en pajform (24 cm i diameter), nagga botten med en gaffel. Förgrädda pajskalet i ca 10 min.

Rensa kycklingen. Strimla parmaskinkan och de soltorkade tomaterna. Blanda crème fraiche, mjölk, ägg, ost, salt och peppar. Vänd ner kyckling, parmaskinka, soltorkade tomater och salvia. Fyll det förgräddade pajskalet med blandningen och grädda i nedre delen av ugnen
35-40 minuter.

Servera gärna med en ruccolasallad.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.