Till Norrmejerier startsida
Laktosfri cheesecake

Laktosfri cheesecake

Mängd: 6-8 portioner

4/5
(14 röster)

Ingredienser

  • 100 g pepparkakor
  • 100 g digestivekex
  • 100 g rumsvarmt Norrmejerier Smör
  • 400 g Norrmejerier Laktosfri Crème Fraiche
  • 2 ägg
  • 1 dl socker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • ev. 1 tsk rivet citronskal
  • 5 dl Norrmejerier Laktosfri Vispgrädde
  • 1/2 dl socker
  • 1/2 dl rostad flagad mandel

Gör så här

Sätt ugnen på 150°. Krossa pepparkakor och digestivekex. Blanda detta med smöret. Tryck ut massan i en form, cirka 24 cm i diameter. Grädda i mitten av ugnen i 15 minuter. Låt svalna och höj ugnstemperaturen till 225°. Blanda samman Crème Fraiche, ägg, socker och vaniljsocker samt rivet citronskal. Bred ut det över kakan och grädda i 20 minuter.
Tag ut kakan och stäng av ugnen. Rör samman gräddfil och socker och bred detta över kakan när den svalnat något. Ställ in den i ugnen i 5 minuter och låt gräddfilen stelna. Strö över mandeln.